Saturday, 15 December 2012

Friday, 20 January 2012

Kahwin Vs Couple Part 2

Kahwin Vs Couple Part 1

10 Tips DIET dari aku !!



1) kena berdisiplin..nih yg pling penting!!

2) byk kn minum "plain water" 

3)wajib breakfast ..ambik bijirin ke xpn bantai jerk la nasi lemak sbungkus ngan tea O panas ...hehe

4)time lunch, ambik nasik dgn kuantiti yg sgt sedikit...(kalu korang sanggup, xyah ambik nasik lngung la)

5) if da ambik nasik ckit, korang gantikan lebih kn sayur-sayuran..mkn la byk mne pn..janji kenyang jugak kn..(yg duk umh ngan famili, pesan la kt ibu tersayang mintak masak sayur lebih ckit) hehe

6) exercise...berjoging pling berkesan bagi aku ...skurang nye 4 kali semingu..:)

7) petua dari mber aku, die ckp jgn trus mandi after mkn tuh...So, aku nasihat, better g mandi dulu then baru mkn...

8) time mlm plak korang jgn mkn nasik...kalu lapar jugak, amalkn mkn buah byk2....org ckp buah epal hijau pling sesuai utk berdiet...ye ke eh??hehe..


epal hijau


9) eh baru teringt, amalkan minum susu low fat time bekfes tuh..mmg elok sgt...:)

10) lastly, kalau korang rajin, before nk tido tuh wat la sit up dulu..utk elakkan masalah buncit...hahaha


normal sit up exercise




Kisah 3 Pilot..LAWAK

Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh Suku Dayak kanibal, ketiga-tiga pilot yang takuy tersebut memohon agar x dibunuh. Maka ketua suk kaum itu pun berkata, "Kalau korang sume nk hidup, korang kena masuk hutan & bawa 10 buah yang sama jenisnya. Tapi korang hanya ada masa 3 jam saja!"

Sblum 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya dtg bawa 10 epal. 
Ketua Suku : "Ok, kamu dah bawa 10 biji epal. Skrg masukkan semua epal tu ke dalam lubang dubur kamu satu persatu. Kalau kamu merintih atau bersura, kamu akan saya potong2!"

Dengan penuh perjuangan & ketahanan akhirnya epal pertama dpt dimasukkan. Tp utk epal yg ke 2 dia xdpt mnahan sakit & terus mnjerit. Dgn kejam ketua suku td terus memenggal kepala si pilot itu. Maka naiklah pilot tadi ke langit.
Pilot ke-2 plak dtg bawa 10 biji anggur. Dan ketua suku td terus bg arahan yg sama. ! anggur msuk, 2 anggur masuk, 3 anggur masuk, tp pada saat dia nk masukkan anggur yg ke-10, ketua suku td tiba2 memotong kepala pilot ke-2.
Naik la pilot ke-2 ke langit & berjumpa dgn pilot 1 td.

Pilot 2 : Wah kau pun mati jugak?
Pilot 1 : Ye la, aku bawak epal. Xtahan sakit! Sial tul ketua suku tu, syaratnya susah sgt! habis kau bawak buah apa?
Pilot 2 : Anggur..
Pilot 1 : Anggur? Tu kan senang! kecik jerk, xsakit pon!!
Pilot 2 : Mmg betul. Semua anggur aku hampir masuk ke dalam lubang dah. Tapi tiba2 aku ketawa & habis sume anggur yg aku masuk tadi keluar balik....
Pilot 1 : Bodoh kau!! Knape ketawa?
Pilot 2 : Habis, mase aku nk masukkan angggur yg ke-10, aku nmpk pilot ke-3 bawa durian...giler ko...Durian!!! hahahahahahahahahaahaha


Friday, 13 January 2012

Wrong No. laaa...LAWAK!!!


Seorang suami telefon ke rumahnya ketika outstation, dan kebetulan yang menjawab panggilan telefon adalah seorang orang gaji....

Suami : Hello,selamat petang. Puan ada?
Orang gaji : Selamat petang. Ya, encik boleh saya tolong?
Suami : Siapa ni?
Orang gaji : Saya orang gaji kt sini.
Suami : Baru ke? Sebelum ni saya tak pernah guna orang gaji!!
Orang gaji : Saya baru je keje hari ni.
Suami : Oh, yeke?Puan ada kat rumah tak?
Orang gaji : Ada, encik.Puan tengah tidur. Encik ni siapa?
Suami : Saya suaminya.
Orang gaji: La.. sekarang puan tidur dengan siapa pulak ni??
Suami : Apa?Ada lelaki lain yang tidur dengan puan ker?
Orang gaji : Ya, encik.
Suami : Tak guna!!! %^$%$%!##$#%$ ...Eh, engkau boleh tolong tak? nanti saya bagi upah RM 1 juta.
Orang gaji: Boleh..Apa yang boleh saya tolong?
Suami : Masuk ke bilik kerja saya, ambil pistol dalam laci, lepas tu tembak mereka berdua.
Orang gaji : (termenung)
Suami : Macamana? Boleh tak? kalau tidak saya tambahkan RM 1 juta lagi.
Orang gaji : Baik encik..saya lakukan sekarang.
Suami : Cepat!! Saya tunggu!

Orang gaji itu kemudian mengambil pistol dan, bang..bang...bang..

Orang gaji : sudah encik.
Suami : Bagus, sekarang tutup hal ni, engkau buang pistol dalam kolam renang belakang rumah.
Orang gaji : Kolam renang yang mana?
Suami : Yang di belakang rumah!
Orang gaji : Tak ada, encik. Di belakang rumah ni tak ada kolam renang!
Suami : Ye ke ni?
Orang gaji : Iya!!
Suami : Ni kan nombor 5097600?
Orang gaji : Bukan, encik. Sini 5907600.
Suami : Oh, sori. Salah nombor.